Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 91
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Vpliv, pravica in stopnja delavcev do soupravljanja
Aleš Furlan, 2016

Opis: V magistrskem delu z naslovom »Vpliv, pravica in stopnja delavcev do soupravljanja« smo predstavili in opisali osnovne pravice delavcev, ter stopnjo in vpliv do soupravljanja. Opisali smo, kakšen pomen je soupravljanje in kakšen vpliv je imelo na spremembe delovnih navad v podjetjih oziroma združbah. Raziskovali smo kakšne pravice imajo delavci pri soupravljanju v podjetjih X in Y, ter katere pravice so jim zagotovljene. Preverjali smo ali so delavcem dane vse pravice, ki so predpisane v zakonu o soupravljanju delavcev, oziroma ali imajo v podjetju zagotovljeno manj pravic, ter kako vodilni v podjetju spodbujajo udeležbo zaposlenih v kapitalu podjetja ter spodbujajo zaposlene k večji pripadnosti do podjetja. Ugotovili smo, da je zakonska ureditev soupravljanja in soodločanja vplivala na boljše delovne pogoje in zadovoljstvo zaposlenih. Zaposleni so pridobili možnost, da lahko soodločajo o vprašanjih dela na svojem delovnem mestu in v ožji organizacijski enoti. Iz empiričnega dela smo prišli do ugotovitev, da so pravice in vpliv delavcev v obravnavanih podjetjih enake ali celo višje od pravic, ki jih določa Zakon o sodelovanju delavcev pri upravljanju in sodelovanju v podjetjih. Vodilni v podjetju spodbujajo udeležbo zaposlenih v kapitalu podjetja ter spodbujajo zaposlene k večji pripadnosti do podjetja, saj jim to zagotavlja, da dosežejo skupne cilje. Spodbujajo, da na različnih področjih soodločajo in jim dajejo veliko pravic, ter tako vplivajo na njihovo zadovoljstvo.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: soupravljanje, lastništvo, podjetništvo, delovno pravo, EU.
Objavljeno: 03.09.2017; Ogledov: 3253; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

2.
Organizacijska kultura v izbranem podjetju
Patrik Rozina, 2017

Opis: Namen magistrskega dela je bil analizirati teoretična spoznanja s področja organizacijske kulture ter opraviti empirično raziskavo o prevladujočem tipu organizacijske kulture v izbranem podjetju in pripraviti morebitne predloge ter priporočila za izboljšanje stanja. Empirična analiza je temeljila na vprašalniku, ki sta ga razvila Camerona in Quinn. Na osnovi empirične raziskave sem ugotovil, da med ostalimi zaposlenimi prevladuje kultura trga. V prihodnosti pa si ostali zaposleni želijo prevladujočo kulturo klana, ki temelji na sodelovanju zaposlenih, vodenje pa temelji na mentorstvu. Na osnovi analize izidov raziskave sem pripravil predloge za spremembe organizacijske kulture v izbranem podjetju in podobnih organizacijah, ki so namenjeni predvsem menedžerjem kot nosilcem tovrstnih sprememb.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: menedžment, organizacija, organizacijska kultura, podjetje, raziskava, tipi organizacijskih kultur
Objavljeno: 07.03.2018; Ogledov: 3526; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

3.
Vloga finančnega svetovalca pri investicijah v plemenite kovine
Marta Rozman, 2018

Opis: POVZETEK V diplomskem delu opisujem vlogo finančnega svetovalca pri nakupu plemenitih kovin. Diplomsko delo zajema 11 poglavij. V prvih 6 poglavjih sem predstavila teoretični del na področju plemenitih kovin in dejavnosti, ki so povezane s vlaganjem v plemenite kovine. Prav tako predstavila sem tudi podjetje Tim Valores, s katerim poslovno sodelujem kot finančna svetovalka. V zadnjem delu sem s pomočjo ankete želela ugotoviti spoznanja svojih sodelavcev glede njihovih vlagateljev – strank, ki investirajo v plemenite kovine. Po končani analizi sem ugotovila, da je strokovno znanje svetovalca zelo pomembno, in predstavila tako prednosti kot slabosti določene investicije, kajti le tako ima lahko stranka celosten pogled na naložbo in se lahko zavestno odloči zanjo.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: finančni svetovalec, plemenite kovine, investicije, finančno svetovanje, vlagatelj.
Objavljeno: 30.09.2018; Ogledov: 2356; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (916,93 KB)

4.
Technology - mediated commuting: research on 2020 pandemic switch to remote work
Marsel Valiev, 2020

Opis: In today's world more and more workflows take place online. Business meetings are replaced by conference calls and it is not necessary to print an important document to sign it, just click the mouse a couple of times. As a result of technical progress, many companies and employees have come to the conclusion that it is possible to interact quite comfortably on a remote basis, yet maintaining a high efficiency level. Remote work is a global trend which is not a surprise since such an approach to the organization of labor has many advantages the first of which is economic and environmental benefit. A company with a staff of remote employees does not need to maintain an office: spend on stationery, pay for utilities and rent. The employee saves money on travel, food and can get additional sleep in the morning, something we all need sometimes. It is usually difficult for an employee to maintain perfect balance between personal life and career in the traditional way. He spends a lot of time in public transportation or in a traffic jam, periodically lingers in the office and gets exhausted, when he is late to work, he gets nervous, and things just do not go well. What if it could all be different from how we used to do it? In this research, I set myself the task of highlighting the problem of how ineffective some of our actions are simply because we do some things the way we have beeen doing them for ages, rather than rethink and do them in the right way.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Remote work, technology, industry 4.0, work-life balance, innovation.
Objavljeno: 30.09.2020; Ogledov: 1360; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,93 MB)

5.
Analiza in optimizacija poslovnih procesov v računovodski družbi: primer Libres d. o. o.
Anja Kobilšek, 2021

Opis: Optimizacija poslovnih procesov je pomemben dejavnik pri družinskem podjetju, ki ga bo v bližnji prihodnosti prevzela druga generacija. S pomočjo ankete sem pridobila pomembne podatke o trenutnem stanju v organizaciji, predvsem gledano s stališča zadovoljstva strank in tako dobila vpogled, kje je še prostor za izboljšave in kakšne spremembe so zaželene v prihodnosti. Prišla sem do ključnega podatka, ki kaže da sta pri računovodskih storitvah kakovost in zadovoljstvo strank povezana z roko v roki in sta dva ključna faktorja, ki vodita podjetje v konstantno rast in uspešno poslovanje. Eden ključnih dejavnikov je pri tako zahtevnem storitvenem sektorju, kot je računovodstvo, kakovosten in lojalen kader, ki zna podjetniku svetovati in mu nuditi podporo pri poslovnih odločitvah. Optimizacijo poslovnega procesa v podjetju Libres d.o.o bomo dosegli z vpeljavo ''custom-made'' aplikacije, ki bo nudila oporo zaposlenim, vodstvu in tako omogočala posledično še boljšo podporo strankam. S tem bomo računovodske in davčno-svetovalne storitve popeljali na še višjo raven.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Anketa, aplikacija, družinsko podjetje, Libres d.o.o., optimizacija, računovodstvo.
Objavljeno: 17.06.2021; Ogledov: 920; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

6.
Načrt upravljavskega in lastniškega prenosa v družinskem podjetju Pax, d. o. o.
Rok Topolovec, 2021

Opis: V diplomskem delu smo raziskali kakšne so značilnosti ter prednosti in slabosti družinskih podjetij. Osredotočili smo se predvsem na nasledstvo v družinskih podjetjih in na kakšen način se morajo podjetja na to pripraviti, da bo prenos uspešen. Poleg teoretičnega dela smo dodali primere iz praksa o uspešnem in neuspešnem prenosu podjetja na naslednjo generacijo. Raziskovali smo do kakšnih konfliktov lahko prihaja ob prenosu, zakaj in kako to najbolje rešiti.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: družinsko podjetništvo, prenos nasledstva, družinsko podjetje, prenos družinskega podjetja na naslednjo generacijo
Objavljeno: 12.07.2021; Ogledov: 691; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

7.
Poslovni načrt za ustanovitev podjetja Krojačkov gumbek, d. o. o.
Nik Palek, 2021

Opis: V diplomskem delu je predstavljen poslovni načrt podjetja v nastajanju, in sicer z imenom Krojačkov gumbek, d. o. o. Podjetje Krojačkov gumbek, d. o. o. se bo ukvarjalo z izdelavo in neposredno prodajo unikatnih otroških oblačil lastne blagovne znamke, ki jih bo tržilo predvsem v Sloveniji. Zagon podjetja bo predstavljalo podjetniški korak naprej moje partnerice Nine K., ki se je do tega trenutka ljubiteljsko in v okviru osebnega dopolnilnega dela ukvarjala s šivanjem oblačil za otroke po naročilu. S pomočjo poslovnega načrta bo zanjo vstop na trg predstavljal manjšo oviro, saj se bo v sklopu poslovnega načrta predhodno identificiralo stroške, povezane z ustanovitvijo podjetja, konkurenčna podjetja in pa raziskalo pripravljenost trga na sprejetje novega podjetja, ki se bo ukvarjalo z izdelavo in prodajo edinstvenih otroških oblačil. V prvem delu diplomskega dela se bom osredotočil na predstavitev podjetja Krojačkov gumbek, d. o. o. in poslovnega modela, ki mu bo podjetje sledilo pri svojem poslovanju in delovanju. V nadaljevanju bom izvedel tržno raziskavo in marketinški načrt, ki sta pomembna člena vsakega poslovnega načrta; z njima bom preučil trende v panogi, ciljni trg in ciljne kupce, v sklopu tega bom izvedel tudi SWOT-analizo. V diplomskem delu bo predstavljeno tudi finančno poslovanje podjetja, in sicer na podlagi različnih predpostavk finančnih projekcij in drugih kazalnikov, na osnovi katerih se bo lahko predpostavilo poslovanje v začetnem letu delovanja podjetja.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: poslovni načrt, ustanovitev podjetja, SWOT-analiza, raziskava trga.
Objavljeno: 15.07.2021; Ogledov: 803; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

8.
Poslovni načrt Kodila Gourmet d. o. o.
Tadej Janžič, 2021

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili poslovni načrt ustanovitve dodatne enote podjetja Kodila, imenovane Kodila Gourmet, ki bo v primerjavi s sedanjo na tem območju potrošnikom bolj dostopna. S pomočjo finančnih projekcij in analiz bomo ugotovili, ali je zamisel dobra in ali ima vse možnosti za nadaljnji razvoj, rast in uspeh na novi lokaciji. Nova enota bo: delikatesa, trgovina, restavracija in prevzemna točka. Ugotovili bomo, kakšni so finančni izidi, morebitna tveganja in prednosti zastavljenih ciljev ter preučili trg in konkurenco. V primeru, da bodo ekonomski kazalci dobri in bo ekonomski vidik dobičkonosen, se bo direktor g. Kodila odločil za potrditev projekta.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Poslovni načrt, širitev, rast podjetja, analiza, nova lokacija, nova enota.
Objavljeno: 16.07.2021; Ogledov: 850; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (772,05 KB)

9.
Analiza zvestobe in zaupanje blagovni znamki Kodila
Ema Janžič, 2021

Opis: Magistrsko delo analizira in preučuje kupce blagovne znamke Kodila. Preučili smo njihove nakupne navade, zvestobo in vpliv na njihov ponovni nakup. Ugotavljali smo, ključne dejavnike za potrošnikovo vračanje, ponovni nakup in zvestobo. Opredelili smo pojem družinskega podjetništva, poiskali prednosti in pomanjkljivosti, značilnosti ter vpliv na uspešnost. Predstavili smo družinsko podjetje Kodila, se osredotočili na potrošnike, njihove značilnosti, vrste nakupnega vedenja, razjasnili pojem blagovne znamke ter njen pojav. S pomočjo literature smo predstavili pomen in vez med blagovno znamko in potrošnikovo zvestobo. V empiričnem delu smo s tehnikami in metodami izvajanja raziskave prišli do ugotovitev in predpostavljene hipoteze potrdili ali ovrgli.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: Družinsko podjetništvo, blagovna znamka, potrošniki, zvestoba, kupne navade.
Objavljeno: 02.09.2021; Ogledov: 697; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (746,92 KB)

10.
Aspekti offshore poslovanja
Dejan Špeglič, 2021

Opis: Predstavljeni so offshore centri, njihova zgodovina, vrste, lastnosti in analiza poslovanja v izbranih jurisdikcijah. Prikazan je obseg poslovanja in najpogostejše uporabe storitev. Cilj diplomskega dela je bil dokazati domnevo, da se kljub preteklim pritiskom na offshore centre, tovrstna industrija v osnovi ni bistveno spremenila in da se bodo aktivnosti poslovanja v prihodnje nadaljevale. Namen raziskave je, da se povprečni potencialni uporabnik offshore storitev seznani z legalnimi možnostmi tega sistema. Ugotovljeno je, da se načini izvajanja offshore storitev čez čas spreminjajo, vendar temelji, zaradi katerih so bili ustanovljeni davčni raji, ostajajo še naprej nespremenjeni.
Najdeno v: osebi
Ključne besede: offshore center, jurisdikcija, davčna oaza, davčni raj, nerezident, offshore podjetje, davčna optimizacija, utaja davkov, davek od dohodka pravnih oseb, pranje denarja
Objavljeno: 07.09.2021; Ogledov: 828; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (2,69 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh