Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Izboljšanje kakovosti poštudijskih aktivnosti FOŠ : diplomska naloga
Urška Bedek, 2018, diplomsko delo

Ključne besede: diplomanti, alumni klub, fakulteta, poštudijske aktivnosti, vezi, kakovost, druženje, organizacija
Objavljeno v ReVIS: 23.08.2021; Ogledov: 797; Prenosov: 56
.pdf Celotno besedilo (776,65 KB)

4.
Spremljanje zadovoljstva s študijem in karierne poti diplomantov FOŠ : diplomska naloga
Tanja Simonič, 2014, diplomsko delo

Opis: Raziskovalno vprašanje (RV) : V diplomski nalogi se osredotočam na kompetence, ki jih študenti Fakultete za organizacijske študije med študij em pridobijo, kako so s študijem zadovoljni in kako študij in kompetence vplivajo na njihovo kariero in bodočo zaposlitev. Namen: C ilji in namen raziskovanja so predstavitve teor etičnih izhodišč, poiskati primere dobrih praks ter oblikovanje in izvedba anketnega vprašalnika ter oblikovanje Pravilnika o anketiranju diplomantov FOŠ. Metoda: Uporabljena metoda je študija primerov, kjer smo poiskali primere dobrih praks in jih primerj ali med seboj. Sledi ji izvedba kvantitativne raziskave, in sicer anketiranja ter analiza rezultatov . Najprej so predstavljena teoretična izhodišča in primeri dobrih praks. Na podlagi študije primerov dobrih praks je izdelan tudi vprašalnik za FOŠ in Pravi lnik o anketiranju. Rezultati: S preučitvijo primerov dobrih praks in njihovo primerjavo smo dobili dober vpogled v to, kako mora biti dober vprašalnik o zadovoljstvu diplomantov sestavljen in katere elemente mora vsebovati. Tako smo lahko sestavili dober vprašalnik, ki nam nudi prave informacije . Na podlagi študije primerov smo izdelali tudi Pravilnik o anketiranju diplomantov. Rezultati so pokazali, da so diplomanti s študijem več kot zadovoljni in da ne bi spreminjali praktično nič esar. Organizacija: Z uvedbo anketiranja diplomantov o zadovoljstvu s študijem bo fakulteta dobila več povratnih informacij in bo na ta način lahko izboljšala potek študija ter bodočim študentom nudila še boljše pogoje in jim do konca študija predstavil a o ziroma jim priučil a pravilne kompetence, ki jim bodo prišle najbolj prav. Družba: S tem , ko od študentov dobivamo povratne informacije, lahko izboljšamo sam študijski proces in novim študentom omogočimo še boljšo izobrazbo . Originalnost: N aloga prinaša nov način pridobivanja povratnih informacij od študentov in na ta način omogoča konstantno izboljševanje študijskega programa in procesov . Omejitve/nadaljnje raziskovanje : O mejitve raziskave se kažejo predvsem v majhnem številu anketirancev, saj je do tega tr enutka diplomiralo samo 15 študentov.
Ključne besede: diplomanti, zadovoljstvo s študijem, karierna pot, kompetence, zaposljivost, zaposlenost
Objavljeno v ReVIS: 20.08.2021; Ogledov: 951; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

5.
Mladi diplomanti kot iskalci zaposlitve : diplomska naloga visokošolskega univerzitetnega študijskega programa prve stopnje
Darija Rupnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Tematika brezposelnih mladih diplomantov je aktualna tema. Vsi si želimo stabilno zaposlitev. Iskanje take zaposlitve z vidika posameznika je pomemben del našega življenjskega cikla. Zaposlitev nam predstavlja ekonomsko in socialno neodvisnost, zato si brez nje težko načrtujemo življenje, kariero in družino. Mladi diplomanti so zaradi negotovosti na trgu dela izpostavljeni tudi večji socialni izključenosti in s tem socialni neenakosti še na drugih področjih življenja. Da bi si ti iskalci zaposlitve izboljšali svojo zaposljivost ter povečali konkurenčnost na trgu delovne sile, se morajo zavedati svojih slabosti in napak, ki jih imajo pri iskanju zaposlitve. Naloga proučuje dogajanje na trgu dela, predvsem na področju, ki se dotika zaposlovanja mladih diplomantov. Razdeljena je na tri dele. Prvi del obravnava pojem brezposelnosti, zaposljivosti in trg dela v Sloveniji. Tu so opredeljeni dejavniki, ki vplivajo na zaposlovanje mladih diplomantov. V drugem delu je predstavitev kvalitativne metode dela s fokusno skupino z namenom pridobivanja mnenj in stališč o brezposelnosti mladih diplomantov. Najpomembnejši del naloge je namenjen predstavitvi pridobljenih podatkov. Ključna ugotovitev v nalogi je, da je za uspešno zaposlovanje mladih diplomantov pomembnih več dejavnikov. Na nekatere zunanje dejavnike posameznik ne more vplivati, lahko pa vpliva na svoja dejanja v postopku iskanja zaposlitve, kajti vedno prihaja bolj do izraza dejstvo, da mora diplomant, ki išče zaposlitev, vedno bolj prevzemati odgovornost za svojo pot, ki ga vodi do zaposlitve ter posledično s tem do materialne in socialne varnosti.
Ključne besede: brezposelnost, mladi diplomanti, zaposljivost, pot do prve zaposlitve, trg delovne sile
Objavljeno v ReVIS: 28.07.2021; Ogledov: 1495; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)

6.
7.
8.
Problem brezposelnosti mladih diplomantov v Sloveniji : magistrska naloga
Katja Velemirov, 2018, magistrsko delo

Opis: Prehod iz šolanja v zaposlitev predstavlja mladim v življenju velik in pomemben korak, saj to pomeni vstop v svet odraslih in v svet neodvisnosti ter odvisnosti od samega sebe. Vendar je za diplomante težko priti do same zaposlitve, sploh do take, katero bi opravljali z zadovoljstvom in bi se skladala z njihovo izobrazbo. V svoji magistrski nalogi se bom ukvarjala s problematiko brezposelnosti mladih diplomantov v Sloveniji, kakšni so razlogi za to, ter po drugi strani, katere so tiste lastnosti in kompetence, s katerimi se do zaposlitve lažje pride. Preverila bom, katere so tiste študijske smeri, s katerimi imamo boljše možnosti za zaposlitev, in tudi kakšen vpliv na hitrejšo zaposlitev ima informacijsko komunikacijska tehnologija.
Ključne besede: brezposelnost, mladi diplomanti, zaposlitev, izobrazba, študijske smeri, informacijsko komunikacijska tehnologija, IKT
Objavljeno v ReVIS: 26.10.2018; Ogledov: 4291; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

9.
Soočanje mladih diplomantov z obdobjem brezposelnosti v Posavju : diplomska naloga
Tadej Kožar, 2016, diplomsko delo

Opis: Brezposelnost je družbeni pojav, ki buri duhove po vsem svetu. Gospodarska kriza, kapitalizem in družbene spremembe so prinesli vprašanja, na katera se države borijo odgovoriti. Slovenija skupaj z Evropsko unijo kuje načrte glede zaposlovanja v prihodnosti in sestavlja programe, ki jih državne institucije uveljavljajo v svojih projektih za izboljšanje gospodarskega stanja. Diplomanti so skupina, ki je najbolj družbeno izpostavljena, kar se tiče brezposelnosti. To so ljudje, ki vstopajo na trg delovne sile, a imajo omejene možnosti pridobitve ustrezne zaposlitve. Pa vendar je potrebno mladega človeka spodbuditi, da postane aktiven in prevzame samoiniciativo pri procesu iskanja dela, saj je sam v največji meri odgovoren za svojo prihodnost.
Ključne besede: brezposelnost, zaposlitev, delo, trg dela, diplomanti, Posavje
Objavljeno v ReVIS: 22.08.2018; Ogledov: 2753; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (991,41 KB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh