1. |
2. |
3. |
4. |
5. |
6. |
7. Projekt dobrodelna kuhinja : diplomska nalogaMitja Šutar, 2020, diplomsko delo Opis: Diplomska naloga obravnava dva aktualna socialna problema v slovenski družbi. Prvi problem je velika količina zavržene hrane, drugi pa revščina. Cilj diplomske naloge je bil zasnovati projekt »Dobrodelna kuhinja« in z njim omogočiti pripravo hrane za obubožane posameznike v Sloveniji iz zavrženih, a še uporabnih živil. Ob pripravi projekta smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij, tudi hipoteze smo lahko potrdili: zgled nemške restavracije, ki pripravlja obroke iz zavrženih živil, bi lahko implementirali v dobrodelno kuhinjo v Sloveniji, dobrodelne organizacije bi bile pripravljene voditi projekt dobrodelne kuhinje, skladno s pripravljenim elaboratom, in trgovine bi bile pripravljene oddajati zaloge hrane s pretečenim rokom uporabe dobrodelni kuhinji. Vendar se v Novem mestu že izvaja podoben projekt, zato bi bilo smiselno izpeljati naš projekt le kot nadgradnjo obstoječega. Ključne besede: projektni menedžment, zavržena hrana, dobrodelna kuhinja, dobrodelne organizacije, trgovske verige Objavljeno v ReVIS: 31.05.2020; Ogledov: 3497; Prenosov: 173
Celotno besedilo (1,22 MB) |
8. Reinženiring tehnološkega procesa priprave hrane v komercialni kuhinji : diplomska nalogaGregor Dimic, 2019, diplomsko delo Ključne besede: izboljšave, komercialna kuhinja, oprema, prenova, projektni tim, reinženiring, sočasni inženiring, reinženiring poslovnega procesa Objavljeno v ReVIS: 06.11.2019; Ogledov: 3631; Prenosov: 125
Celotno besedilo (3,77 MB) |