Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 35
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
Vpliv zavzetosti zaposlenih na uspešnost podjetja : diplomska naloga
Karin Haložan, 2022, diplomsko delo

Ključne besede: pripadnost zaposlenih, delovna uspešnost, motivacijski dejavniki, diplomsko delo
Objavljeno v ReVIS: 09.02.2023; Ogledov: 691; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (800,31 KB)

5.
Vpliv letne ocene na motiviranost pri delu pravosodnega policista : magistrsko delo
Miro Rožman, 2022, magistrsko delo

Opis: Delovna uspešnost je dosežek dela, ki ga v delovnem okolju dosegajo zaposleni. Lahko jo merimo, pri javnih uslužbencih jo ocenjujemo, kar je veliko bolj subjektivno od merjenja. Namen ocenjevanja delovne uspešnosti javnega uslužbenca je spodbujanje kariere, uvrščanje le-tega na ustrezno delovno mesto in ocena potrebe po dodatnem izobraževanju. Ustrezna ocena zaposlenega dodatno vzpodbudi in motivira pri delu, odločevalcem pa omogoči, da dobrega delavca primerno nagradijo. Magistrsko delo zajema pregled domače in tuje strokovne literature, ki omogoča vodilnim kadrom v javni upravi vpogled v pomen motiviranja in zadovoljstva javnih uslužbencev pri delu. V magistrskem delu sem odgovoril na vprašanja, ali je bil namen zakonodajalca, ob sprejemanju zakonodaje o ocenjevanju dela javnih uslužbencev, predvsem plačilo za opravljeno delo. Je ob načinu izvajanja ocenjevanja lahko pričakovati, da so javni uslužbenci (mednje spadajo tudi pravosodni policisti) ob odlični oceni dela v preteklem letu bistveno bolj motivirani za delo v prihodnje? Na podlagi analize pridobljenih podatkov ugotavljam, da letna ocena, ki jo vsako leto prejmejo pravosodni policisti, ni odraz kakovosti dela večine njih. Distribucija ocen se ne izvaja po načelih in zamislih zakonodajalca. Na podlagi rezultatov anketnega vprašalnika, v neformalnih pogovorih s sodelavci in z metodo neposrednega opazovanja ugotavljam, da jih letna ocena, ki v bistvu ocenjuje njihovo delo v preteklem letu, ne motivira za delo v prihodnje. Prikaz vzročne povezanosti med letno oceno in motiviranostjo javnega uslužbenca pomembno vpliva na odločitve o spremembi ali dopolnitvi zakonodaje, ki ureja to področje, in posledično pripravi ukrepov za izboljšanje sistema ocenjevanja in nagrajevanja delovne uspešnosti. Ugotovitve raziskave bodo na voljo vodstvu slovenskih zavodov za prestajanje kazni zapora. Uporabnost rezultatov vidim tudi pri javnih uslužbencih v primerljivih organih.
Ključne besede: ocena delovne uspešnosti, napredovanje, motivacijski dejavniki, motivacija, javni uslužbenec, pravosodni policist
Objavljeno v ReVIS: 15.12.2022; Ogledov: 772; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

6.
Vloga plače pri motivaciji zaposlenih in pomen variabilnega nagrajevanja v podjetju X
Vita Debelak, 2022, diplomsko delo

Opis: Motivirani zaposleni so ključnega pomena za uspešnost organizacije, saj bodo ti pri svojem delu produktivnejši, ustvarjalnejši in zadovoljnejši. Motivacija v podjetju pripomore tudi k boljšim odnosom, manjšemu koriščenju bolniškega staleža, manjši fluktuaciji in dobremu glasu o podjetju samem. Prav zaradi tega je pomembno poznavanje motivacijskih dejavnikov in njihovega vpliva na zaposlene. V diplomski nalogi je raziskan vpliv plače in variabilnega nagrajevanja na motivacijo zaposlenih v podjetju X. V ta namen so v teoretičnem delu diplomske predstavljene različne teorije motivacije, sistem nagrajevanja, različne oblike nagrajevanja, plačo in njene variabilne dele. V okviru drugega dela, ki je raziskovalne narave, sta bila izvedena anketa ter intervju z zaposlenimi podjetja X. Analiza raziskave je pokazala, da na motivacijo zaposlenih v podjetju X najbolj vplivajo denarne nagrade, vendar pa je na voljo še veliko drugih motivacijskih dejavnikov, ki imajo prav tako močan vpliv. Tako ima organizacija na voljo veliko različnih načinov za motivacijo zaposlenih.
Ključne besede: motivacijske teorije, motivacija, motivacijski dejavniki, denarno nagrajevanje, sistem nagrajevanja, plače.
Objavljeno v ReVIS: 01.10.2022; Ogledov: 733; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

7.
Motivacija na delovnem mestu v času pandemije v proizvodnih podjetjih
Kaja Škabar, 2022, diplomsko delo

Opis: V vsakem človeku se skriva razlog, zakaj dela. Ta razlog je motivacija, ki se lahko med posamezniki zelo razlikuje. Diplomsko delo obravnava motivacijo na delovnih mestih v času pandemije COVIDA-19. Zanimalo nas je, kako je pandemija COVIDA-19 vplivala na pomembnost različnih motivacijskih dejavnikov pri zaposlenih v komercialnih oddelkih proizvodnih podjetij. Ugotovili smo, da pandemija na motivacijo zaposlenih ni močno vplivala, saj zaposlene večinoma motivirajo isti dejavniki kot prej. Najpomembnejši motivacijski dejavnik še vedno ostaja plača. Ugotovili smo še, da je motiviranje zaposlenih naloga managerjev in da mora biti strategija nagrajevanja točno določena.
Ključne besede: motivacija, motivacija na delovnem mestu, motivacijske teorije, motivacijski dejavniki, pandemija COVIDA-19, organizacije, zaposleni
Objavljeno v ReVIS: 10.08.2022; Ogledov: 808; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

8.
9.
Black friday - fenomen črnega petka
Aleš Simončič, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga se osredotoča na značilnosti nakupovanja (predvsem spletnega) in vedenja kupcev na črni petek ali s tujko Black Friday. Črni petek velja za začetek sezone prazničnih nakupov. Vse več ljudi nakupuje po spletu, še posebej v času, ko je bila in je še večina trgovin zaprtih zaradi pandemije koronavirusne bolezni covid-19. Glavni namen diplomske naloge je ugotoviti, kakšni motivacijski nagibi vodijo kupce, da čedalje bolj nakupujejo na črni petek. Med drugim nas je zanimalo tudi, ali so artikli na črni petek res znižani ali nas trgovci le zavajajo. Podatke bomo primerjali z nakupi na črni petek v ZDA in v nekaterih evropskih državah. Kupcem želimo podati napotke za nadaljnje nakupovanje in vedenje pri nakupih na črni petek, trgovcem pa nekaj priporočil za spletno oglaševanje. Da bi si odgovorili na vsa vprašanja, bomo izvedli raziskavo, s katero bomo med drugim ugotovili, koliko so potrošniki zapravili za nakupe na črni petek, s kakšnim namenom so nakupovali in ali je v zadnjih letih opazen porast nakupov.
Ključne besede: črni petek, spletno nakupovanje, vedenje kupca, motivacijski dejavniki, varno nakupovanje, zavajanje kupcev
Objavljeno v ReVIS: 25.02.2022; Ogledov: 1153; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

10.
POMEN MOTIVACIJE V PROCESU FIZIOTERAPEVTSKE REHABILITACIJE PO MOŽGANSKI KAPI
Ana Pevec, 2022, diplomsko delo

Opis: Uvod in namen:. Po možganski kapi se pacienti spoprijemajo z različnimi stopnjami invalidnosti in potrebujejo fizioterapevtsko rehabilitacijo. Posameznike, ki so doživeli možgansko kap, pogosto opisujejo kot apatične, nezainteresirane in brez motivacije. Motivacijske strategije so namenjene spodbujanju k sodelovanju, medtem ko lahko njihova vključitev v rehabilitacijski proces vodi do boljših rezultatov rehabilitacije po možganski kapi. Namen diplomske naloge je s pomočjo literature proučiti pomen motivacije pacienta po možganski kapi v procesu fizioterapevtske rehabilitacije in preveriti učinkovitost motivacijskih strategij. Metode: V diplomski nalogi je v predstavljena strokovna in znanstvena literatura, pridobljena v podatkovnih zbirkah PubMed, COBISS, ScienceDirect, Google Scholar in ResearchGate. Pri izbiri literature smo upoštevali vključitvena in izključitvena merila. Rezultati: Uporaba motivacijskih strategij vpliva na povečanje sodelovanja pacienta po možganski kapi v procesu fizioterapevtske rehabilitacije. Pacienti z visoko stopnjo motivacije imajo boljše rezultate in izid rehabilitacije, medtem ko je motivacija odvisna od več dejavnikov. Uporabnost: Predstavitev učinkovitosti motivacijskih strategij in pomena motivacije v procesu fizioterapevtske rehabilitacije po možganski kapi. Omejitve: Potrebnih je še več raziskav na področju motivacije v procesu rehabilitacije po možganski kapi in učinkovitosti motivacijskih strategij.
Ključne besede: motivacija za rehabilitacijo po možganski kapi, motivacijske strategije pri rehabilitaciji po kapi, pomen motivacije, motivacijski dejavniki pri pacientih po možganski kapi
Objavljeno v ReVIS: 03.02.2022; Ogledov: 1136; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (469,95 KB)

Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh