Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 16
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Vloga policije pri zagotavljanu nacionalne varnosti v RS
Danilo Juršnik, 2015

Opis: Nacionalna varnost obvaruje vse prebivalce določene države, da slednji izpolnjujejo in dosegajo svoje lastne cilje brez omejitev. V Republiki Sloveniji za varnost prebivalcev skrbijo različne institucije, med katerimi obstaja stalno sodelovanje in zaupanje. V tej nalogi so predstavljene naloge policije iz tehničnega vidika zagotavljanja varnosti kot tudi iz pravnega vidika. Pri zagotavljanju varnosti in tudi nacionalne varnosti je potrebno razumeti vire ogrožanja. Med te vire ogrožanja spadajo terorizem, nedovoljene dejavnosti na področju konvencionalnega orožja, orožij za množično uničevanje in jedrske tehnologije, organiziran kriminal, nezakonite migracije ter dejansko tudi naravne katastrofe, ki so v Sloveniji vedno bolj pogoste. Naloga se osredotoča na preučevanje policije v sistemu nacionalnega sistema iz pravnega vidika in razumevanje zakonov, podzakonskih predpisov, uredb in pravilnikov. Pomembno je tudi razumevanje nacionalne varnosti na področju javnega reda in miru, na področju cestnega prometa ter na področju zatiranja kriminalitete. Policija pa ne opravlja samo kurativnega dela, ampak je pomembna naloga tudi preventivno delo, ki zajema osveščanje prebivalstva in spodbujanje družbe k sodelovanju s policijo.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: nacionalna varnost, policija, zakonski predpisi
Objavljeno: 24.08.2017; Ogledov: 3421; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (920,92 KB)

2.
Boljši predpisi
Dušan Antonič, 2015

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: boljši predpisi, administrativne ovire, javna uprava
Objavljeno: 31.08.2017; Ogledov: 3006; Prenosov: 113
.pdf Celotno besedilo (655,14 KB)

3.
Državljanstvo EU
Barbara Prešeren, 2015

Opis: Začetki državljanstva segajo že v antično Grčijo, ko so smeli odrasli moški delovati v političnih zadevah. Iz državljanstva izhajajoče pravice so se skozi zgodovino vedno bolj urejale, dopolnjevale in širile. Maastrichtska pogodba je prva institucionalizirala državljanstvo Evropske unije (v nadaljevanju EU). Namen državljanstva EU je oblikovanje enotnega trga, ki omogoča prost pretok blaga, storitev, ljudi in kapitala. Državljanstvo EU je razširjeno nacionalno državljanstvo in predstavlja zbir nekih pravic in dolžnosti, ki so določene v pravnem redu EU, spoštovati jih morajo tako države članice kot njeni državljani. Sodišče EU kot sodni organ skrbi, da je pravo razumljeno, spoštovano ter v vseh državah članicah enotno uporabljeno. Določene pravice in dolžnosti, ki izhajajo iz instituta državljanstva EU, so še dokaj neznane oziroma napačno interpretirane, zato so tudi nemalokrat kršene. V primerih kršenja prava EU iz naslova državljanstva EU se zadeve rešujejo na nacionalnih sodiščih, kajti nihče ne sme posegati v suverenost držav članic. V primeru, da je nacionalno sodišče v dilemi glede razlage prava EU, se s predhodnim vprašanjem po pomoč obrne na Sodišče EU. Prebivalci se zaradi nezadostnega poznavanja državljanstva EU ne čutijo dovolj pripadne EU. Mladi so tisti, ki se čutijo bolj pripadne, ker so bolj vedoželjni, odprti, dovzetni za novosti. Če pa bomo želeli graditi prihodnost Evrope, se bomo morali vsi čutiti pripadne, saj bomo le s skupnimi močmi lahko premagovali ovire.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: državljanstvo, delavec, predpisi, sodna praksa, Slovenija, Evropska unija, diplomske naloge, bolonjski program
Objavljeno: 31.08.2017; Ogledov: 5317; Prenosov: 293
.pdf Celotno besedilo (820,15 KB)

4.
Občinska socialna pomoč
Irena Kovač, 2011

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: lokalna samouprava, socialna varnost, lokalni predpisi
Objavljeno: 03.10.2017; Ogledov: 2657; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

5.
6.
Vključevanje stroke in nevladnih organizacij v pripravo okoljskih predpisov
Mojca Modic, 2010

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: predpisi, strokovna javnost, nevladne organizacije, okoljski predpisi, zakonodaja
Objavljeno: 26.10.2017; Ogledov: 2792; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

7.
Sodelovanje javnosti v procesih priprave in sprejemanja podzakonskih predpisov
Petra Medveš, 2010

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: predpisi, okolje, zakonodaja
Objavljeno: 26.10.2017; Ogledov: 2549; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (538,26 KB)

8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh