Naslov: | UČINKOVITOST FIZIOTERAPEVTSKE OBRAVNAVE S PREHRANSKO PODPORO |
---|
Avtorji: | ID Štraus, Renato (Avtor) ID Amon, Mojca (Mentor) Več o mentorju... |
Datoteke: | 723$$dokoncna_diploma_r.pdf (842,19 KB) MD5: 2EB7718A10D7055F130D73FE648AFBB7
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FIZIOTERAPEVTIKA - Visokošolski zavod Fizioterapevtika
|
---|
Opis: | Prehrana spada med ključne dejavnike trenutnega in kasnejšega zdravja. Ljudje se vse bolj zavedamo pomena prehrane in načinov prehranjevanja. S pravilno prehrano podpiramo delovanje našega telesa in njegovo odpornost. Stabilno zdravstveno stanje nam zagotavljajo prav ustrezna in uravnotežena prehrana, redna telesna dejavnost ter ravnovesje uma, čutov in zavesti. Prehransko stanje ni le pomemben zdravstveni dejavnik, temveč je povezano tudi z učinkovitostjo fizioterapevtske obravnave vsakega pacienta. Informiranje in izobraževanje s strani zdravstvenih delavcev je bistvenega pomena v času rehabilitacije. Potrebni so spodbuda za telesno dejavnost, izboljšanje prehranskih navad in skrb za pacienta. Fizioterapevt mora biti predstavnik zdravega prehranjevanja in s tem pozitivno ustrezne prehranske navade, saj le-to privede do dobre in uspešno zaključene rehabilitacije. Rezultati raziskav dokazujejo, da je ustrezna prehranska obravnava ključnega pomena v procesu zdravljenja in klinične rehabilitacije. Prehranska podpora pacientom in uporabnikom fizioterapevtskih storitev omogoča uspešno fiziološko regeneracijo telesa. |
---|
Ključne besede: | Fizioterapevtska obravnava, prehrana, rehabilitacija, telesna dejavnost |
---|
Leto izida: | 2021 |
---|
PID: | 20.500.12556/ReVIS-7629 |
---|
COBISS.SI-ID: | 58668547 |
---|
Datum objave v ReVIS: | 30.03.2021 |
---|
Število ogledov: | 2034 |
---|
Število prenosov: | 147 |
---|
Metapodatki: | |
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |