Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Projekt ustanovitev društva za ohranjanje tradicije dolenjske kulinarike : diplomska naloga
Avtorji:ID Šašek, Anja (Avtor)
ID Rojko, Katarina (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf RAZ_Sasek_Anja_i2021.pdf (1,62 MB)
MD5: 830F9A694D9A10A6CA15920BC2E53F35
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FIŠ - Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu
Opis:V teoretičnem delu sem predstavila pogoje, ki so potrebni za ustanovitev društva in prikazala, kaj je potrebno za uspešno pripravo elaborata za pričetek delovanja društva po postopkih projektnega managementa. V empiričnem delu sem z anketo in intervjujem preverila zastavljene hipoteze. Ugotovila sem, da je v nalogi predstavljen elaborat potrebno dodelati in da se mladim sicer zdi pomembno poznavanje ter ohranjanje dolenjskih tradicionalnih jedi, a niso vključeni v društva, niti nimajo interesa za vključevanje v novoustanovljeno društvo za ohranjanje dolenjske kulinarike. Največ znanja o dolenjskih tradicionalnih jedeh mladi pridobivajo doma od staršev in starih staršev, med najbolj prepoznavne dolenjske tradicionalne jedi pa uvrščajo štruklje. Tradicionalna dolenjska hrana se na jedilniku povprečne lokalne družine pojavi manj kot enkrat tedensko.
Ključne besede:društvo, projektni management, elaborat, dolenjska kulinarika, tradicionalne jedi
Kraj izida:Novo mesto
Kraj izvedbe:Novo mesto
Založnik:[A. Šašek]
Leto izida:2021
Leto izvedbe:2021
Št. strani:XI, 70 str.
PID:20.500.12556/ReVIS-8152 Novo okno
UDK:005.8:641.56(497.4)(043.2)
COBISS.SI-ID:73372419 Novo okno
Opomba:Na ov.: Diplomska naloga : visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje;
Datum objave v ReVIS:18.08.2021
Število ogledov:1981
Število prenosov:93
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:18.08.2021

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Opis:In the theoretical part, I presented the conditions required for the establishment of an association and what is required for the successful preparation of an appropriate study for the launch of the association according to project management steps. In the empirical part, I tested the validity of the hypotheses with a survey and an interview. I found that the association’s study needs improvements, and that young people find it important to know and preserve traditional Dolenjska dishes, but they rarely get involved in associations that try to preserve the culinary heritage, and they have little interest in getting involved in a newly-founded association of that kind. They have gained knowledge about culinary heritage at home, from their parents and grandparents, they list štruklji amongst the most recognizable traditional dishes of Dolenjska region, and traditional Dolenjska dishes are on average fewer than once a week on the average local family's menu.
Ključne besede:association, project management, study, Dolenjska cusine, traditional dishes


Nazaj