Title: | Dejavniki uspešnosti restavracij z Michelinovo zvezdico |
---|
Authors: | Kratochwill, Špela (Author) Berginc, Dario (Mentor) More about this co-author... |
---|
Language: | Slovenian |
---|
Work type: | Bachelor thesis/paper |
---|
Tipology: | 2.11 - Undergraduate Thesis |
---|
Organization: | GeaCol - GEA College - Faculty of Entrepreneurship |
---|
Abstract: | V diplomskem delu so predstavljeni dejavniki uspešnosti v restavracijah v Sloveniji. Obravnavane restavracije so restavracije, ki so bile nagrajene z Michelinovo zvezdico ali Michelinovim krožnikom. Dejavnike uspešnosti in kriterije Michelinovega vodiča smo analizirali s pomočjo intervjujev vodij naštetih restavracij.
Namen diplomskega dela je predstaviti specifično smer gostinske dejavnosti ter vodenje restavracij z Michelinovo zvezdico z vidika dejavnikov uspešnosti. Cilji diplomskega dela so raziskati, katere so bistvene značilnosti uspešnosti poslovanja restavracij z Michelinovo zvezdico z vidika uspešnosti, na osnovi pridobljenih primarnih in sekundarnih podatkov pa opredeliti kriterije za doseg nivoja Michelinovega vodiča in s tem pridobitev nagrade Michelinove zvezdice ter raziskati, analizirati in predstaviti primer organizacij oziroma restavracij Hiša Franko, Restavracija Dam, JB restavracija, AS in Cubo ter jih med seboj primerjati. |
---|
Keywords: | Dejavniki uspešnosti, kriteriji ocenjevanja, Michelinova zvezdica, Michelinov vodič, restavracija, gostinska panoga. |
---|
Year of publishing: | 2021 |
---|
Publisher: | [Š. Kratochwill] |
---|
Source: | Ljubljana |
---|
COBISS_ID: | 73923331 |
---|
UDC: | 005(043.3) |
---|
VisID: | 25760 |
---|
Views: | 875 |
---|
Downloads: | 181 |
---|
Files: | 2546$$diplomsko_delo_-_spela_kratochwill.pdf (1,47 MB)
|
---|
| Metadata: | |
---|
| | | Average score: | (0 votes) |
---|
Your score: | Voting is allowed only for logged in users. |
---|
Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click
on the title to get all document metadata. |