| Naslov: | Učinkovitosti uporabe orožij vplivanja preko e-pošte v podjetju Evitas shop, d. o. o. |
|---|
| Avtorji: | ID Zorn, Karin (Avtor) ID Trop, Katja (Mentor) Več o mentorju...  |
| Datoteke: | 3359$$zakljucno_delo.pdf (1,41 MB) MD5: 2C0FCB13CB5AF6E503462F4A071596D2
|
|---|
| Jezik: | Slovenski jezik |
|---|
| Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
|---|
| Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
|---|
| Organizacija: | GeaCol - Gea College
|
|---|
| Opis: | Zaradi skoraj neizogibne uporabe digitalnih naprav digitalni marketing zavzema vedno večji del tržnega komuniciranja. Ena od priljubljenih oblik digitalnega marketinga je e-poštni marketing. E-pošta ostaja pomembno orodje, kot poročajo iz podjetja eMarketer, jo kar 91 % uporabnikov uporablja vsakodnevno.
Obstajajo pristopi, s pomočjo katerih lahko vplivamo na ljudi, na njihovo vedenje in na njihov odziv na prejeta e-poštna sporočila. V diplomskem delu smo ugotavljali, ali lahko z orožji vplivanja po Robertu B. Cialdiniju vplivamo na prejemnike e-poštnih sporočil podjetja Evitas Shop, d. o. o. in povečamo odstotek odprtih e-poštnih sporočil (angl. open rate). E-poštne kampanje smo oblikovali in poslali v programu MailerLite, ki je omogočil tudi ogled konverzije. Ugotovili smo, da izbrani orožji vplivanja pripomoreta k višjemu odstotku odprtih e-poštnih sporočil. |
|---|
| Ključne besede: | e-pošta, e-poštni marketing, orožja vplivanja, Robert B. Cialdini, Evitas Shop, d. o. o., MailerLite, konverzija, odstotek odprtosti e-poštnih sporočil (angl. open rate) |
|---|
| Kraj izida: | Ljubljana |
|---|
| Založnik: | [K. Zorn] |
|---|
| Leto izida: | 2022 |
|---|
| PID: | 20.500.12556/ReVIS-9248  |
|---|
| UDK: | 005(043.3) |
|---|
| COBISS.SI-ID: | 130518531  |
|---|
| Datum objave v ReVIS: | 10.11.2022 |
|---|
| Število ogledov: | 1846 |
|---|
| Število prenosov: | 52 |
|---|
| Metapodatki: |  |
|---|
|
:
|
Kopiraj citat |
|---|
| | | | Objavi na: |  |
|---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |