Title: | Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja |
---|
Authors: | ID Rot, Maja (Author) ID Fošner, Ajda (Mentor) More about this mentor... |
Files: | 3699$$zakljucno_delo.pdf (724,75 KB) MD5: 2373DDB0DD095E4823ABABE40C6A19E2
|
---|
Language: | Slovenian |
---|
Work type: | Bachelor thesis/paper |
---|
Typology: | 2.11 - Undergraduate Thesis |
---|
Organization: | GeaCol - GEA College - Faculty of Entrepreneurship
|
---|
Abstract: | Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane.
Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane. |
---|
Keywords: | Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj. |
---|
Place of publishing: | Ljubljana |
---|
Publisher: | [M. Rot] |
---|
Year of publishing: | 2023 |
---|
PID: | 20.500.12556/ReVIS-9819 |
---|
COBISS.SI-ID: | 158532867 |
---|
UDC: | 33(043.3) |
---|
Publication date in ReVIS: | 08.07.2023 |
---|
Views: | 970 |
---|
Downloads: | 45 |
---|
Metadata: | |
---|
:
|
Copy citation |
---|
| | | Share: | |
---|
Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click
on the title to get all document metadata. |