Repository of colleges and higher education institutions

Show document
A+ | A- | Help | SLO | ENG

Title:Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja
Authors:ID Rot, Maja (Author)
ID Fošner, Ajda (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf 3699$$zakljucno_delo.pdf (724,75 KB)
MD5: 2373DDB0DD095E4823ABABE40C6A19E2
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:GeaCol - GEA College - Faculty of Entrepreneurship
Abstract:Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane. Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane.
Keywords:Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj.
Place of publishing:Ljubljana
Publisher:[M. Rot]
Year of publishing:2023
PID:20.500.12556/ReVIS-9819 New window
COBISS.SI-ID:158532867 New window
UDC:33(043.3)
Publication date in ReVIS:08.07.2023
Views:970
Downloads:45
Metadata:XML DC-XML DC-RDF
:
Copy citation
  
Share:Bookmark and Share


Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Back