Repository of colleges and higher education institutions

Show document
A+ | A- | SLO | ENG

Title:Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja
Authors:Rot, Maja (Author)
Fošner, Ajda (Mentor) More about this co-author... New window
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper
Tipology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:GeaCol - GEA College - Faculty of Entrepreneurship
Abstract:Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane. Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane.
Keywords:Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj.
Year of publishing:2023
Publisher:[M. Rot]
Source:Ljubljana
COBISS_ID:158532867 Link is opened in a new window
UDC:33(043.3)
VisID:28371
Views:347
Downloads:33
Files:.pdf 3699$$zakljucno_delo.pdf (724,75 KB)
 
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Back