Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Problematika zavržene hrane v povezavi s cilji trajnostnega razvoja
Avtorji:ID Rot, Maja (Avtor)
ID Fošner, Ajda (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf 3699$$zakljucno_delo.pdf (724,75 KB)
MD5: 2373DDB0DD095E4823ABABE40C6A19E2
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:GeaCol - Gea College
Opis:Predstavili smo problematiko zavržene hrane, kako se jo predela, stranske učinke na okolje in finančne posledice zavržene hrane. Omenili smo nove priložnosti na področju podjetništva ter predstavili štiri cilje trajnostnega razvoja s poudarkom na tematiki zavržene hrane. Cilj diplomskega dela je bil z metodo anketiranja potrditi ali ovreči hipoteze glede problematike zavržene hrane v Sloveniji. S pridobljenimi rezultati ne moremo potrditi, da je okolje, v katerem živimo, povezano s količino zavržene hrane, prav tako ne moremo potrditi, da višina dohodka vpliva na količino zavržene hrane. Pri zadnji hipotezi pa so naši rezultati pokazali, da starost posameznika ni povezana s količino zavržene hrane.
Ključne besede:Zavržena hrana, načrtovanje, podjetništvo, krožnost, trajnostni razvoj.
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[M. Rot]
Leto izida:2023
PID:20.500.12556/ReVIS-9819 Novo okno
UDK:33(043.3)
COBISS.SI-ID:158532867 Novo okno
Datum objave v ReVIS:08.07.2023
Število ogledov:971
Število prenosov:45
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Nazaj