Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Prehod na delo od doma zaradi pandemije COVID-19
Alenka Horvat, 2021

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: COVID-19, izredne razmere, delo od doma, vodenje, izmenjava informacij
Objavljeno: 28.06.2021; Ogledov: 1327; Prenosov: 231
.pdf Celotno besedilo (803,58 KB)

2.
3.
Decentralizacija Slovenije: delo na daljavo javne uprave kot delna rešitev?
Helena Volčanjk, 2022

Opis: Zaradi izjemne centralizacije družbenega življenja v osrednjeslovenski regiji in izredne koncentracije delovnih mest v tej regiji, posledično čedalje večje gostote prometa zaradi delovnih migracij in zaradi okoliščin, ki jih je prinesla pandemija, smo želeli raziskati, ali zaposleni podpirajo delo od doma, ki so ga morali usvojiti v kratkem času, ter ali bi lahko ta oblika dela delno doprinesla k decentralizaciji v smislu dekoncentracije Slovenije. Z raziskavo smo ugotovili, da zaposleni delo od doma pozdravljajo in da so v tej obliki dela prepoznali veliko prednosti, med katerimi sta najbolj izstopajoča prihranek časa, ki ga drugače porabijo za vožnjo na delo, in posledično lažje usklajevanje družinskega življenja s poslovnim. Delo od doma v primerjavi z delom na lokaciji delodajalca prinaša manj stresa, hkrati pa so sodelujoči potrdili, da jim vožnja na delo predstavlja dodaten stres in vpliva na nižjo delovno storilnost. Med največkrat navajenimi slabostmi dela od doma sta pomanjkanje timskega dela ter občutek odtujenosti in izoliranosti od sodelavcev. Raziskava je pokazala, da je delo od doma enako učinkovito in da zaposleni ohranijo raven učinkovitosti tudi, če svojega dela ne opravijo v prostorih delodajalca. Z raziskavo smo ugotovili, da bi delo od doma državne uprave v manjši meri pripomoglo k decentralizaciji, saj bi kljub dolgotrajnemu delu od doma le manjši delež zaposlenih razmišljal o selitvi. Pozitiven učinek te oblike dela bi bil zmanjšanje števila dnevnih migrantov, ki se na delo vozijo v Ljubljano. Kar 83 % anketirancev je namreč navedlo, da se njihovo delovno mesto nahaja v Ljubljani, in da v povprečju do delovnega mesta prevozijo od 16 do 35 km. Med drugim smo ugotovili tudi, da so bile v času ukrepov proti širjenju virusa covid-19 na merilnih mestih v Ljubljani izmerjene nižje vrednosti onesnaženosti zraka.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: decentralizacija, dekoncentracija, osrednjeslovenska regija, ožja javna uprava, delo od doma, delovne migracije, covid-19, magistrske naloge
Objavljeno: 09.01.2023; Ogledov: 300; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

4.
Pozitivni in negativni vplivi dela od doma na počutje zaposlenih v farmacevtskem podjetju v času epidemije Covid-19
Maja Cesar Grilc, 2022

Opis: Epidemija Covid-19 je v naša življenja, poleg številnih sprememb, prinesla tudi novodobno obliko dela - delo od doma. Številni zaposleni po celem svetu so se, z namenom zajezitve virusa in ohranjanju zdravja, nenadoma selili v domače pisarne. Z raziskovalno nalogo smo preučili pozitivne in negativne vidike takšnega načina dela na zaposlene v farmacevtskem podjetju. S pomočjo strukturiranih intervjujev smo raziskali kako delo od doma vpliva na produktivnost in učinkovitost zaposlenih, na odnose znotraj oddelka ter poglobili znanje o vplivu takšega dela na psihofizično zdravje zaposlenih. Delo od doma, glede na dobljene podatke, predstavlja obliko dela, ki zaposlenemu omogoča, da se bolje prilagodi delu ter lastnim obveznostim, saj omogoča samostojno razporejanje delovnika. Takšna oblika zaposlitve ima poleg pozitivnih učinkov na okolje tudi številne pozitivne učinke na zaposlene. Zaposlenim omogoča fleksibilnost, možnost opravljanja dela v manj stresnem, domačem okolju, povečuje produktivnost in dobro počutje zaposlenih. Po drugi strani pa prinaša tudi kar nekaj negativnih vplivov med katerimi so v ospredju zmanjšana motivacija zaposlenih, ohlajanje odnosov na oddelku, preobremenjenost, slabša storilnost, zmanjšana učinkovitost, slabša komunikacija in povečan obseg dela zaposlenih. Raziskava je pokazala, da se tako negativni in pozitivni vplivi med seboj prepletajo, zato je izrednega pomena, da vsem zaposlenim, ki svoje delo opravljajo od doma, omogočimo, da si samostojno izberejo ali bodo delali od doma, v pisarni ali pa bodo izbrali kombiniran delovnik, ki omogoča izkoriščanje pozitivnih vplivov in zmanjšuje negativne vplive dela od doma. S tem jim pokažemo zaupanje in jim omogočimo izbiro, ki njim predstavlja idealni delovnik in jim omogoča, da, kar se da najbolje, izkoristijo svoje sposobnosti.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: delo od doma, Covid-19, učinkovitost, produktivnost, počutje zaposlenih, odnosi v ekipi, kombiniran delovnik, diplomske naloge
Objavljeno: 20.01.2023; Ogledov: 333; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

5.
Analiza zadovoljstva zaposlenih pri delu od doma
Luka Janežič, 2023

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: delo od doma, zadovoljstvo zaposlenih, motivacija, magistrsko delo
Objavljeno: 19.06.2023; Ogledov: 266; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

6.
Motivacija in zadovoljstvo zaposlenih z delom od doma
Anja Peteh, 2023

Opis: Delo od doma je fleksibilna oblika zaposlovanja. Zaradi epidemije je to delo dobilo popolnoma nov pomen, saj je za nekatere to pomenilo veliko spremembo, tako za delodajalca kot delavca. Skozi magistrsko nalogo smo se osredotočili na vpliv dela od doma ter na motivacijo zaposlenih, ki uporabljajo tak način dela, saj vemo, da je ta zelo pomembna za kakovostno in uspešno opravljanje dela. Pri izvedbi ankete smo pridobili rezultate, iz katerih je razbrati vidno zadovoljstvo z delom od doma, motivacijski dejavniki in nagrajevanje. Poleg osnovnih vprašanj smo se dotaknili tudi vpliva in povezovanja dela od doma s finančnim nagrajevanjem zaposlenih.
Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: delo od doma, motivacija, oblike zaposlovanja, zadovoljstvo zaposlenih, nagrajevanje
Objavljeno: 29.04.2023; Ogledov: 283; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

7.
Stališče zaposlenih glede dela na daljavo in računalništva v oblaku
Tadej Dornik, 2023

Najdeno v: ključnih besedah
Ključne besede: delo od doma, računalništvo v oblaku, zaposleni, magistrsko delo
Objavljeno: 22.09.2023; Ogledov: 139; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (954,60 KB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh