Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 785
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
POSLOVNI NAČRT TRŽENJA PIŠČANČJEGA MESA PAŠNE VZREJE V SKLADU S TRENDOM »SHECONOMY«
Rok Malalan, 2022

Opis: Diplomsko delo je poslovni načrt trženja vrhunsko kakovostnega ekopiščanca proste reje s proučitvijo možnosti, da tržnega avatarja predstavlja ciljni kupec novega globalnega tržnega trenda »SHEconomy«. Proučevani podjem predstavlja s podjetniškega vidika zanimivo tržno nišo. Omogoča ustrezno dobičkonosnost in predstavlja tudi visok družbeni prispevek z vidika ponudbe zdravega, kakovostnega in naravi prijaznega ekoizdelka (Zelena Evropa). Vrednost finančne investicije za zagon je 40.000 EUR, upoštevajoč, da nosilec podjema že poseduje ustrezno zemljišče in prostore, ki jih zahteva podjem za učinkovito poslovanje. Ta oportunitetni strošek se ne upošteva. Investitor je nosilec podjema. Povprečna triletna donosnost na kapital je 25-odstotna.
Ključne besede: poslovni načrt, podjem, trženje, ekopiščanec, pašna vzreja, piščančje meso, tržni avatar, SHEconomy, ekokupec
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 8; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,15 MB)

2.
Organizacijska klima, zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih v podjetju X
Hana Menhart, 2022

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali pomen organizacijske klime, zavzetosti ter zadovoljstvo zaposlenih v podjetju X. Podajali smo vprašanja o tem, kaj so pričakovanja zaposlenih, kako bi podjetje svoje vodenje lahko izboljšalo in ali obstajajo enostavne rešitve pri določenih problemih. Zanimalo nas je, ali je organizacijska klima v podjetju dobra in če ne, zakaj, ter kakšne so možne rešitve. Zanimalo nas je tudi, ali je dovolj izvendelovnih druženj in ali so le-ta vključena med dejavnike zviševanja motivacije na delovnem mestu. Dotaknili smo se tudi zadovoljstva zaposlenih v podjetju, kaj pripomore k občutku večje pripadnosti podjetju in na kakšne načine lahko nagradimo zaposlene.
Ključne besede: Organizacijska klima, zavzetost, zadovoljstvo, motivacija, oblike nagrad, delovno okolje, izboljšave na delovnem mestu.
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 5; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

3.
Vpliv prodajalca na nakupno odločitev
Saša Rakita, 2022

Opis: Uporaba spleta in tehnična dovršenost kupca spreminjata vlogo prodajalca, ki ima opravka z izobraženim kupcem. V diplomskem delu me je zanimalo, kdo je sodoben prodajalec, kakšne sposobnosti in lastnosti mora imeti in s katerimi inovativnimi tehnikami prodaje lahko vpliva na nakupno odločitev kupca. V opravljeni raziskavi sem ugotovila, da je najpomembnejša značilnost prodajalca samozavest, najšibkejša pa neznanje. Prodajalci s kupcem najraje komunicirajo neposredno in se zavedajo moči prvega vtisa pri stranki. Reden pristop, majhni redni stiki in obveščanje o novostih so se izkazali kot najpogosteje uporabljene psihološke prodajne tehnike. V podjetjih, kjer so se posluževali izobraževanj, so le-ta ocenili kot uspešna.
Ključne besede: sodobni prodajalec, prodajni proces, inovativne tehnike prodaje, izobraženi kupec, komunikacija
Objavljeno: 23.09.2022; Ogledov: 6; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

4.
Trajnostni razvoj v višješolskem izobraževanju v Sloveniji
Nika Gracar, 2022

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali pojem trajnostnega razvoja, pomen in koncepte, povezane s tem, in kako pomemben je trajnostni razvoj pri vzgoji in izobraževanju v višješolskem izobraževanju. Raziskovali smo različne primere konceptov, modelov in v empiričnem delu stebre trajnostnega razvoja. Namen diplomskega dela je bil proučiti domačo literaturo, jo teoretično predstaviti in utemeljiti stopnjo trajnostnega razvoja v višjih strokovnih šolah po Sloveniji. Ugotovili smo, da se v Sloveniji dela na trajnostnem razvoju, vendar pa ta trenutno še ni v ospredju. Glavna naloga višjih strokovnih šol je, da pripravijo konkretni ukrepe, ki naj se posredno širijo na zaposlene in študente.
Ključne besede: trajnost, višješolsko izobraževanje, trajnostni razvoj, odgovornost, razvoj
Objavljeno: 22.09.2022; Ogledov: 14; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

5.
Problem pomankanja zavedanja pomembnosti informacijske varnosti v manjših podjetjih
Nejc Gregorič, 2022

Opis: V diplomskem delu je predstavljena tema informacijske varnosti. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in raziskovalnega dela. V diplomskem delu je najprej opisana informacijska tehnologija, ki zajema kibernetsko varnost. Veja kibernetske varnosti je informacijska varnost, za katero je narejena tudi raziskava. Z anketnim vprašalnikom je narejena raziskava za manjša podjetja v Sloveniji. V diplomskem delu smo želeli raziskati problem pomanjkanja zavedanja pomembnosti informacijske varnosti v manjših podjetjih. V raziskavo so bila vključena naključno izbrana manjša podjetja v Sloveniji.
Ključne besede: Informacijska tehnologija, kibernetska varnost, informacijska varnost, raziskovalno delo, anketiranci.
Objavljeno: 22.09.2022; Ogledov: 22; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (798,34 KB)

6.
Načrtovanje rasti podjetja TPV prikolice, d. o. o.
Sandi Kramberger, 2022

Opis: POVZETEK V diplomskem delu je na osnovi analize poslovanja podjetja TPV Prikolice, d. o. o., izdelan načrt rasti in predstavljen način za njegovo doseganje. Podjetje TPV Prikolice, d. o. o., je podjetje z dolgoletno tradicijo na trgu in vodilni proizvajalec prikolic v Evropi, ki letno izdela več kot 30.000 prikolic in jih trži pod lastno blagovno znamko. Cilj diplomskega dela je analizirati potencial in možnosti nadaljnje rasti poslovanja v podjetju TPV Prikolice, d. o. o., z uporabo orodij strateške analize. Cilj je tudi določiti aktivnosti in strategijo, s katero bo mogoče doseči 15-odstotno rast prihodkov v prihodnjih treh letih. Najprimernejša aktivnost za doseganje rasti prihodkov je razvoj trga in proizvoda, to je vstop na obstoječe in nove trge z novim izdelkom, to je prikolico za kampiranje. Najprimernejša strategija rasti je diverzifikacija, ki podjetju omogoča, da lahko doseže 15-odstotno rast prihodkov v prihodnjih treh letih. Podjetje TPV Prikolice, d. o. o., se mora zavedati, da se na trgu vedno znova pojavljajo nove poslovne priložnosti, ki jih je treba s preudarnimi odločitvami preoblikovati v nova področja uspeha in s tem zagotavljati vzdržen trajnostni razvoj podjetja. Zaradi sprememb na trgu v zadnjem obdobju to za podjetje predstavlja velik izziv.
Ključne besede: Ključne besede: analiza poslovanja, rast podjetja, strategija rasti, orodja strateške analize.
Objavljeno: 17.09.2022; Ogledov: 34; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (759,36 KB)

7.
Vrednostno trgovanje zbirateljskih kosov oblačil na spletu, potrošnikovo vedenje in konceptualizacija
Jaka Kovač, 2022

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno vrednostno trgovanje s supergami na spletu, potrošnikovo vedenje in konceptualizacija. Zaradi zahtev sodobne potrošniške družbe se je s poprodajo superg ponudila možnost hitrega zaslužka. Vendar v poprodajo superg niso vključene le organizacije in platforme, ki so temu namenjene, ampak tudi potrošniki sami. V Sloveniji se je doba poprodaje in zbirateljstva superg šele pričela in zaradi omejene velikosti trga se omenjena procesa pri nas odvijata nekoliko počasneje kot drugod. Uporabili smo kvalitativno raziskovalno metodo z namenom pridobitve čim boljšega razumevanja o pripravljenosti slovenskega trga za nove priložnosti, dojemanja vrednosti in vedenja potrošnikov, ki kupujejo superge.
Ključne besede: vrednostno trgovanje, superge, zbirateljstvo, potršniki, poprodaja, spletno trgovanje
Objavljeno: 16.09.2022; Ogledov: 43; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (832,12 KB)

8.
AVTENTIČNO VODENJE IN ZAVZETOST V PROIZVODNEM PODJETJU
Andreja Mohar, 2022

Opis: V magistrskem delu obravnavamo konstrukt avtentičnega vodenja in zavzetosti zaposlenih. V empiričnem delu s pomočjo anketnega vprašalnika ugotavljamo, kakšno je stanje v proučevanem proizvodnem podjetju na področju avtentičnega vodenja in zavzetosti zaposlenih ter ali med njima obstaja povezava. Na osnovi pridobljenih podatkov in opravljene analize smo za vodstvo izbranega podjetja pripravili priporočila ter smernice za prakso. Z raziskavo smo ugotovili, da bi bilo treba izboljšati raven avtentičnega vodenja in stopnjo zavzetosti zaposlenih, saj smo dokazali, da avtentično vodenje pozitivno vpliva na zavzetost zaposlenih.
Ključne besede: avtentičnost, avtentično vodenje, pozitivni psihološki kapital, vodje, zaposleni, zavzetost, Gallup, proizvodno podjetje.
Objavljeno: 16.09.2022; Ogledov: 49; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

9.
Mobing na delovnem mestu v podjetju X
Amela Tabaković, 2022

Opis: S terminom mobing označujemo duševno ali čustveno zlorabljanje ter nasilno vedenje na delovnem mestu. Pojavi se, kadar skupina sodelavcev, en sam sodelavec, nadrejeni ali podrejeni izvaja načrtna in nemoralna dejanja do drugega posameznika. Ta dejanja se morajo dogajati daljše časovno obdobje, da bi jih lahko označili kot mobing oziroma trpinčenje. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela. V teoretičnem delu smo predstavili pojem mobing, vrste, oblike in posledice mobinga, kako mobing prepoznati ter vzroke za nastanek mobinga. V empiričnem delu pa smo preverili prisotnost mobinga v izbranem podjetju in ugotovili, kakšno vlogo imajo spol, položaj in starost pri tem. Osnovni namen diplomskega dela je širši javnosti predstaviti pojem mobing in jo seznaniti o posledicah, ki jih ta težava prinaša, hkrati pa na primeru podjetja X proučiti prisotnost mobinga.
Ključne besede: mobing, trpinčenje, psihično nasilje, organizacija, posameznik
Objavljeno: 15.09.2022; Ogledov: 49; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

10.
Poslovni načrt podjetja Onselect
Luka Okorn, 2022

Opis: V diplomskem delu smo raziskali okno priložnosti, ki je prodaja storitev vpeljave in razvoja digitalnih orodij v slovenska podjetja. Podjetje Onselect, d. o. o., se bo primarno ukvarjalo z implementacijo rešitev Zoho: CRM, Projects, Campaigns, Invetory, Books, People in Creator. Potrdili smo hipotezo, da večina slovenskih podjetij za implementacijo IT-rešitev sodeluje z domačimi ponudniki, ki implementirajo svoje ali tuje rešitve. Drugo hipotezo smo ovrgli, saj je večina slovenskih podjetij odgovorila, da so zadovoljni s svojimi digitalnimi rešitvami. Glede na raziskano bo podjetje Onselect uspešno poslovalo na slovenskem trgu in ne bo imelo težav z likvidnostjo ali solventnostjo.
Ključne besede: Zoho, CRM, ERP, implementacija, programiranje, trening, IT-rešitve
Objavljeno: 13.09.2022; Ogledov: 20; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh