Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Iskanje po repozitoriju
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po

Možnosti:
  Ponastavi


1 - 10 / 731
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Poslovni načrt za ustanovitev podjetja Lululemon sport d.o.o.
Sara Sobočan, 2021

Opis: V diplomskem delu smo predstavili poslovni načrt za podjetje Lululemon sport d. o. o. Podjetje bo tržilo izdelke kanadske športne blagovne znamke Lululemon Athletica Inc. in se tako ukvarjalo s trgovino na drobno. Predstavili smo blagovno znamko in naredili tržno raziskavo, tako smo ocenili, ali je slovenski trg primeren in dovolj velik za uvoz še dodatne blagovne znamke v športnem svetu oblačil. V finančni projekciji poslovanja podjetja predpostavljamo, da bo podjetje že v prvem letu svojega poslovanja beležilo dobiček v višini 4.502 EU
Ključne besede: poslovni načrt, športna blagovna znamka, investicija, zagon podjetja, finančni načrt
Objavljeno: 21.11.2021; Ogledov: 12; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (2,96 MB)

2.
Vpliv barve embalaže na nakup potrošnika
Špela Jereb, 2021

Opis: Odnos med psihologijo barv in vedenjem potrošnikov je v poslovnem okolju glavno središče večine marketinških dejavnosti. V času, ko je naša družba predvsem potrošno naravnana, pri tem pa nizko motivirana v procesu nakupnega odločanja, barva embalaže odigra veliko vlogo. Moja raziskava je pokazala, da je barva embalaže kozmetičnega izdelka zelo pomemben dejavnik pri potrošnikovem izboru izdelka, saj izraža vsebino in služi kot vir informacij o lastnostih in pomenu izdelka, skozi izgled pa mu oblikuje imidž ter vpliva na vrednotenje izdelka v očeh potrošnika.
Ključne besede: embalaža, barva, potrošnik, nakup, odločitev.
Objavljeno: 20.11.2021; Ogledov: 28; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

3.
Organizacijsko komuniciranje in reševanje konfliktov v organizaciji
Dragana Stančić Mrvoš, 2021

Opis: Komuniciranje navadno dojemamo kot nekaj samoumevnega, saj je v različnih oblikah zelo razširjeno in povezano z našim vsakdanjim življenjem. Zaradi tega ima ogromen pomen na naše vsakodnevno družbeno in gospodarsko oziroma poslovno življenje. Za uspešna podjetja je značilno, da imajo zdravo in razvojno usmerjeno delovno okolje, kjer imajo zaposleni občutek, da je njihovo delo ustrezno prepoznano in da s svojim delovanjem sodelujejo pri razvoju podjetja. V samem delovanju se pojavijo konflikti, ki so neizogibni med ljudmi. Vzroke za konflikte največkrat najdemo v slabi komunikaciji. Po drugi strani pa konflikti prinašajo celo vrsto pozitivnih posledic, saj pripomorejo, da ozavestimo probleme.
Ključne besede: Komunikacija, poslovna komunikacija, reševanje sporov na delovnem mestu, konflikti, reševanje konfliktov.
Objavljeno: 13.11.2021; Ogledov: 61; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,78 MB)

4.
Analiza organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih v izbrani banki
Barbara Purkart, 2021

Opis: Sodobne razmere predstavljajo organizacijam nove izzive in priložnosti, kar vpliva na organizacijsko klimo. Pomembno je njeno poznavanje, zaznavanje sprememb in ukrepanje, da bo čim bolj ugodna. V magistrskem delu na primeru izbrane banke obravnavamo organizacijsko klimo in zadovoljstvo zaposlenih. V teoretičnem delu smo z metodo deskripcije predstavili aktualna izhodišča avtorjev in dimenzije klime. V empiričnem delu smo z anketo in intervjuji pridobili ključne ugotovitve, podali usmeritve za izboljšave. Sintetična analiza rezultatov je poglobila vpogled v dimenzije in dejavnike vpliva na zaznavanje organizacijske klime. Priporočila so uporabna za druge organizacije s podobnimi lastnostmi in so ali bodo imela izkušnje reorganizacije.
Ključne besede: organizacijska klima, zadovoljstvo zaposlenih, merjenje zadovoljstva zaposlenih, dimenzije organizacijske klime
Objavljeno: 13.11.2021; Ogledov: 50; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (2,31 MB)

5.
Trženjski načrt prodaje knjige Temelji slovenstva in knjige Stati inu obstati
Tomaž Zemljič, 2021

Opis: V diplomskem delu obravnavamo trženje dveh kulturno-zgodovinskih knjig Temelji slovenstva in Stati inu obstati v Mladinski knjigi Založbi. Opredelimo trženjski načrt za predstavljeni dve knjigi z namenom, da bi tržniki lažje dosegli obstoječe in potencialne kupce in jih spodbudili k odločitvi za nakup. V diplomskem delu predstavimo omenjeni knjigi, analiziramo tržišče in konkurenčnost, cilje in obseg prodaje, kupce, ciljne skupine, predstavimo ceno in prodajne pogoje, izbor komunikacijskih kanalov, izbor prodajnih poti in distribucije. Naloga je vsebinsko razdeljena na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu povzamemo razlago vodilnih slovenskih in tujih avtorjev na področju trženja, tržnega komuniciranja ter izobraževanja. V praktičnem delu predstavimo na osnovi teoretičnih spoznanj, rezultatov raziskave – anketnih vprašanj in dveh intervjujev dobljene rezultate. Glavna ugotovitev je, da so anketirani dobro seznanjeni s slovensko zgodovino in še vedno radi prebirajo in kupujejo tiskane knjižne edicije. Z nalogo želimo v praksi vodjem trženja in tržnikom podati usmeritve, razmišljanja in izhodišča, ki jih bodo lahko uporabili pri svojem delu.
Ključne besede: trženje, trženjski načrt, založništvo, kultura, zgodovina, knjiga
Objavljeno: 12.11.2021; Ogledov: 38; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

6.
Vzpostavitev inovativnega sistema prodaje nove blagovne znamke na slovenskem trgu
Maks Bandelli, 2021

Opis: Diplomsko delo opisuje proces uvajanja nove blagovne znamke maziva in olja na slovenskem trgu. Dandanes na trgu nastopa ogromna ponudba tovrstnih izdelkov, za uspeh pri prodaji in uveljavljanju nove blagovne znamke se je treba skrbno pripraviti in svojo ponudbo predstaviti na izstopajoč način. Čedalje bolj se je treba zavedati, da se število ponudnikov veča hitreje kot število povpraševalcev. Zelo pomembno je ugotoviti potencial, ki ga imamo z novo blagovno znamko, prednosti, ki jih lahko ponudimo kupcu, ter vzpostaviti pogoje, da se kupci prepričajo ter ujamejo z našim proizvodom na poti zadovoljevanja njihovih potreb.
Ključne besede: olja, maziva, Pakelo, uvajanje, blagovna znamka, pozicioniranje, potencial, prodaja.
Objavljeno: 27.10.2021; Ogledov: 80; Prenosov: 8
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

7.
Google oglaševanje proti Facebook oglaševanju
Mark Aleksander Kolman, 2021

Opis: V današnjih časih je oglaševanje preko družbenih omrežij nekaj nepogrešljivega, saj omogoča dostop do potencialnih strank, ki bi jih s tradicionalnimi oglaševalskimi kanali sicer težje dosegli. Klasične metode oglaševanja temeljijo predvsem na zaupanju in predvidevanju rezultatov, medtem ko digitalno oglaševanje temelji le na zbranih rezultatih. Med najpopularnejša kanala štejemo platformi AdWords in Facebook Business. AdWords, ki je v Googlovi lasti, je največja platforma, saj pokriva celoten splet, vključno z oglasi preko Gmaila ter YouTuba. Facebook Business je zaradi enostavnejšega procesa trenutno najpopularnejši. Oglaševalcem nudi storitve predvsem preko Facebooka in Instagrama, saj sta obe družbeni omrežji v njegovi lasti.
Ključne besede: oglaševanje, digitalno oglaševanje, Google, Facebook, družbena omrežja.
Objavljeno: 27.10.2021; Ogledov: 89; Prenosov: 9
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

8.
Uravnavanje rasti podjetja Mebor s pomočjo portfelj analize
Simon Mesec, 2021

Opis: V diplomskem delu obravnavamo družinsko podjetje Mebor. Podjetje je eden večjih evropskih proizvajalcev žagarskih strojev in deluje na več kot 60 trgih po vsem svetu. Strateške usmeritve podjetja so usmerjenost v visoko stopnjo diferenciacije, razpršenost prodaje na številne trge ter rast prodaje z rednimi in novimi proizvodi. S hitro rastjo se v podjetju pojavljajo težave tako na strateški kot na operativni ravni. Namen diplomskega dela je pripraviti predlog strategije, ki bo omogočila strateško uravnavanje rasti podjetja. V diplomskem delu preverjamo vprašanja, ali lahko Mebor s podrobnejšim spremljanjem segmentov trga in portfelja proizvodov bolje načrtuje rast ter jo usmeri v izboljšanje strateške pozicije podjetja na trgu. Poudarek je na analizi portfelja proizvodov ter analizi tržne slike. S povezavo ugotovitev pridobivamo jasno sliko o ustreznosti trenutnih strategij podjetja. Izdelan predlog strategije bo pomagal izboljšati strategijo rasti na ravni podjetja. Prav tako bo pomagal usmeriti rast na prioritetne strateške poslovne enote za izboljšanje tržne pozicije podjetja.
Ključne besede: rast podjetja, analize portfelja, tržne strategije, strateško načrtovanje, tržna pozicija
Objavljeno: 26.10.2021; Ogledov: 98; Prenosov: 6
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

9.
Poslovni načrt za rast podjetja Ekspogrupa d. o. o.
Tamara Katič, 2021

Opis: Sejemska dejavnost je ena izmed prvih trgovskih dejavnosti, ki so se pojavile. Po več tisoč letih uspešnega delovanja pa je v današnjem času sejemska dejavnost pod pritiskom, določene aktivnosti se digitalizirajo, dodaten problem za panogo pa predstavlja pandemija Covid-19. V diplomskem delu obravnavamo potencial poslovanja podjetja Ekspogrupa d. o. o., ki uspešno posluje v sejemski dejavnosti že slabo desetletje. Kot ostali konkurenti se je tudi obravnavano podjetje srečalo z negativnimi posledicami pandemije. V okviru diplomskega dela smo upoštevali vse kategorije poslovnega načrta in ugotovili, da bi bilo za podjetje najbolj smiselno, da bi se s svojo ponudbo v večji meri selilo na druge trge. Tako bi podjetje povečalo prihodke in posledično dobiček.
Ključne besede: poslovni načrt, rast podjetja, sejemska dejavnost, poslovanje podjetja, analiza poslovanja
Objavljeno: 14.10.2021; Ogledov: 84; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (942,64 KB)

10.
Učinkoviti poslovni sestanki
Amela Brajlih, 2021

Opis: V diplomskem delu želimo poudariti pomen pravilno načrtovanega in organiziranega poslovnega sestanka. V uvodu predstavimo tezi, ki ju z raziskavo preverjamo. Pri tem želimo ugotoviti, ali so slabo organizirani sestanki najpogostejši razlog za nezainteresiranost udeležencev in ali priprava sestanka terja preveč časa in denarja. V drugem delu podrobneje predstavimo poslovne sestanke, kdaj jih lahko označimo za učinkovite in kako jih organizirati. V zadnjem delu predstavimo rezultate raziskave, ki so bili izvedeni s pomočjo spletne ankete.
Ključne besede: poslovni, sestanek, učinkovit, načrtovanje, raziskava
Objavljeno: 14.10.2021; Ogledov: 96; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

Iskanje izvedeno v 0 sek.
Na vrh