| Title: | Strategije ohranjanja konkurenčnosti v tržnem segmentu restavracij |
|---|
| Authors: | ID Potokar, Žiga (Author) ID Vadnjal, Jaka (Mentor) More about this mentor...  |
| Files: | 7147$$PotokarZ_3OTP_NOVO_NOVO.pdf (1,32 MB) MD5: 3BCCB51186072A0E0738DBAEC3ECD3E0
|
|---|
| Language: | Slovenian |
|---|
| Work type: | Bachelor thesis/paper |
|---|
| Organization: | GeaCol - GEA College - Faculty of Entrepreneurship
|
|---|
| Abstract: | Pomen diplomskega dela se kaže v predstavitvi pomena razvoja strategij gostinskih storitev restavracije v funkciji doseganja konkurenčnih prednosti in določenega pozicioniranja. Poleg tega je bilo izjemno pomembno dokazati, da je strategija restavracij ključnega pomena za uspeh v času krize, kakršni smo bili priča zaradi epidemije koronavirusne bolezni covid-19. V prvem delu so predstavljene teoretične podlage v zvezi s to raziskavo, sledijo bolj svojevrstne ugotovitve v zvezi z določenimi strategijami restavracij v času kriznih razmer.
V zadnjem delu diplomskega dela so predstavljeni primeri treh uspešnih zgodb iz tujine. Ti primeri tuje prakse so pomagali pri določanju smernic in idej za morebitno novonastalo restavracijo v Sloveniji, ki bi bila drugačna od ostalih in bi bila specializirana za goste višje plačilne sposobnosti. |
|---|
| Keywords: | strategija, restavracija, trendi restavracij, kriza, tuja praksa |
|---|
| Year of publishing: | 2024 |
|---|
| PID: | 20.500.12556/ReVIS-10841  |
|---|
| Publication date in ReVIS: | 02.10.2024 |
|---|
| Views: | 750 |
|---|
| Downloads: | 4 |
|---|
| Metadata: |  |
|---|
|
:
|
Copy citation |
|---|
| | | | Share: |  |
|---|
Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click
on the title to get all document metadata. |