Title: | Strategije ohranjanja konkurenčnosti v tržnem segmentu restavracij |
---|
Authors: | ID Potokar, Žiga (Author) ID Vadnjal, Jaka (Mentor) More about this mentor... |
Files: | 7147$$PotokarZ_3OTP_NOVO_NOVO.pdf (1,32 MB) MD5: 3BCCB51186072A0E0738DBAEC3ECD3E0
|
---|
Language: | Slovenian |
---|
Work type: | Bachelor thesis/paper |
---|
Organization: | GeaCol - GEA College - Faculty of Entrepreneurship
|
---|
Abstract: | Pomen diplomskega dela se kaže v predstavitvi pomena razvoja strategij gostinskih storitev restavracije v funkciji doseganja konkurenčnih prednosti in določenega pozicioniranja. Poleg tega je bilo izjemno pomembno dokazati, da je strategija restavracij ključnega pomena za uspeh v času krize, kakršni smo bili priča zaradi epidemije koronavirusne bolezni covid-19. V prvem delu so predstavljene teoretične podlage v zvezi s to raziskavo, sledijo bolj svojevrstne ugotovitve v zvezi z določenimi strategijami restavracij v času kriznih razmer.
V zadnjem delu diplomskega dela so predstavljeni primeri treh uspešnih zgodb iz tujine. Ti primeri tuje prakse so pomagali pri določanju smernic in idej za morebitno novonastalo restavracijo v Sloveniji, ki bi bila drugačna od ostalih in bi bila specializirana za goste višje plačilne sposobnosti. |
---|
Keywords: | strategija, restavracija, trendi restavracij, kriza, tuja praksa |
---|
Year of publishing: | 2024 |
---|
PID: | 20.500.12556/ReVIS-10841 |
---|
Publication date in ReVIS: | 02.10.2024 |
---|
Views: | 274 |
---|
Downloads: | 4 |
---|
Metadata: | |
---|
:
|
Copy citation |
---|
| | | Share: | |
---|
Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click
on the title to get all document metadata. |