Repozitorij samostojnih visokošolskih in višješolskih izobraževalnih organizacij

Izpis gradiva
A+ | A- | Pomoč | SLO | ENG

Naslov:Projekt dobrodelna kuhinja : diplomska naloga
Avtorji:ID Šutar, Mitja (Avtor)
ID Rojko, Katarina (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf RAZ_Sutar_Mitja_i2020.pdf (1,22 MB)
MD5: 3A436622CFD30E4237D6ED3C14032913
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FIŠ - Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu
Opis:Diplomska naloga obravnava dva aktualna socialna problema v slovenski družbi. Prvi problem je velika količina zavržene hrane, drugi pa revščina. Cilj diplomske naloge je bil zasnovati projekt »Dobrodelna kuhinja« in z njim omogočiti pripravo hrane za obubožane posameznike v Sloveniji iz zavrženih, a še uporabnih živil. Ob pripravi projekta smo prejeli veliko pozitivnih povratnih informacij, tudi hipoteze smo lahko potrdili: zgled nemške restavracije, ki pripravlja obroke iz zavrženih živil, bi lahko implementirali v dobrodelno kuhinjo v Sloveniji, dobrodelne organizacije bi bile pripravljene voditi projekt dobrodelne kuhinje, skladno s pripravljenim elaboratom, in trgovine bi bile pripravljene oddajati zaloge hrane s pretečenim rokom uporabe dobrodelni kuhinji. Vendar se v Novem mestu že izvaja podoben projekt, zato bi bilo smiselno izpeljati naš projekt le kot nadgradnjo obstoječega.
Ključne besede:projektni menedžment, zavržena hrana, dobrodelna kuhinja, dobrodelne organizacije, trgovske verige
Kraj izida:Novo mesto
Kraj izvedbe:Novo mesto
Založnik:{M. Šutar}
Leto izida:2020
Leto izvedbe:2020
Št. strani:XIII, 55 str.
PID:20.500.12556/ReVIS-6675 Novo okno
UDK:351.778.2:658
COBISS.SI-ID:17965059 Novo okno
Opomba:Na ov.: Diplomska naloga : visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje;
Datum objave v ReVIS:31.05.2020
Število ogledov:2906
Število prenosov:171
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
  
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Licence

Licenca:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Povezava:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.sl
Opis:Najbolj omejujoča licenca Creative Commons. Uporabniki lahko prenesejo in delijo delo v nekomercialne namene in ga ne smejo uporabiti za nobene druge namene.
Začetek licenciranja:31.05.2020

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Opis:The thesis deals with two current social problems in today's Slovenian society. The first problem is the excess of discarded food, and the second is poverty in Slovenia. The aim of the thesis was to design the project "Charity Kitchen", which would enable the processing of discarded food that is still useful for impoverished people in Slovenia. During the preparation of the project, we received a lot of positive feedback, and we could also confirm the hypotheses: the example of a German restaurant preparing meals from discarded foods could be implemented as a charity kitchen in Slovenia; the charities would be ready to lead the Charity Kitchen project, in accordance with the elaborated study, and the shops would be ready to outsource their food supplies with expired date to the Charity Kitchen. However, a similar project is already underway in Novo mesto, so it would only make sense to carry out our project as an upgrade of the existing one.
Ključne besede:project management, discarded food, charity kitchen, charity organisations, traiding chains


Nazaj