Naslov: | Uporaba lokalno pridelane hrane v vrtcih : diplomska naloga |
---|
Avtorji: | ID Andrejašič, Kaja (Avtor) ID Podgornik, Nevenka (Mentor) Več o mentorju... |
Datoteke: | RAZ_Andrejasic_Kaja_i2015.pdf (1,02 MB) MD5: B7089F2D0159B1478F334393877713E7
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FUDS - Fakulteta za uporabne družbene študije
|
---|
Opis: | Tema diplomske naloge je uporaba lokalno pridelane hrane v vzgojno-izobraževalnih
ustanovah, in sicer v vrtcih. Namen naloge je raziskati področje prehrane predšolskih otrok,
saj mlajši otroci oziroma otroci v fazi odraščanja potrebujejo čim bolj kakovostno,
uravnoteženo in zdravo hrano, ki je izrednega pomena za njihov razvoj.
Teoretični del naloge zajema pregled problematike. Najprej je predstavljena oziroma
opredeljena zdrava – uravnotežena hrana, nato zdrava prehrana otrok, kjer je prikazano,
kakšna mora biti prehrana otroka in zakaj je pravilna prehrana tako pomembna za otroke v
dobi odraščanja. Iz tega razloga se prehranjevanje otrok spremlja na nivoju države, ki
narekuje razne prehranske direktive. Prehrana in prehranjevalne navade so namreč v obdobju
otroštva zelo pomembne, saj vplivajo tudi na kasnejša obdobja v življenju. V ta namen so
nadalje opisani sam pomen lokalne hrane in njene glavne prednosti ter stanje lokalnih
pridelovalcev pri nas. Na koncu sledi še poglavje, v katerem so zajete posledice nezdravega
prehranjevanja in s tem pogojene težave, ki jih povzroči neustrezno prehranjevanje že v
otroški dobi.
Empirični del diplomske naloge zajema kvalitativno raziskavo, v kateri sem s pomočjo
intervjujev želela ugotoviti, ali v slovenskih vrtcih, natančneje v vrtcih na območju južne
Primorske, uporabljajo lokalno pridelano hrano, s kakšnimi problemi se soočajo pri nabavi
lokalne hrane in ne nazadnje, ali je v Sloveniji dovolj lokalnih pridelovalcev, ki bi priskrbeli
zadostno količino živil. Moje zanimanje je bilo usmerjeno tudi na starše otrok, in sicer v
smislu sprejemanja/zavračanja lokalnih pridelkov ter njihovih navad v domačem
gospodinjstvu.
|
---|
Ključne besede: | vrtci, zdrava hrana, prehrana otrok, lokalno pridelana hrana, diplomske naloge |
---|
Kraj izida: | Nova Gorica |
---|
Kraj izvedbe: | Nova Gorica |
---|
Založnik: | [K. Andrejašič] |
---|
Leto izida: | 2015 |
---|
Leto izvedbe: | 2015 |
---|
Št. strani: | 47 str., [21] str. pril. |
---|
PID: | 20.500.12556/ReVIS-8075 |
---|
UDK: | 613.2 |
---|
COBISS.SI-ID: | 4259579 |
---|
Opomba: | Nasl. na ov.: Diplomska naloga visokošolskega univerzitetnega študijskega programa prve stopnje;
|
---|
Datum objave v ReVIS: | 29.07.2021 |
---|
Število ogledov: | 1430 |
---|
Število prenosov: | 102 |
---|
Metapodatki: | |
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Objavi na: | |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |